NDS chce dať na vodorovné značenie predbežne 15 mil. eur

Súčasťou štvorročnej zákazky je pravidelná obnova vodorovného dopravného značenia po opravách, údržbe povrchov vozoviek a odstránenie existujúceho značenia v prípade potreby.

Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) vyhlásila verejnú súťaž na realizáciu vodorovného dopravného značenia na diaľniciach, rýchlostných cestách a cestách I. triedy vo svojom vlastníctve, resp. v správe. Predpokladaná cena prác plánovaných na štyri roky dosahuje 15 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (18 mil. eur vrátane dane). Súčasťou zákazky je pravidelná obnova vodorovného dopravného značenia po opravách, údržbe povrchov vozoviek a odstránenie existujúceho značenia v prípade potreby.

Lehota na otváranie ponúk je 7. augusta a pri výbere zhotoviteľa má byť následne použitá elektronická aukcia. Jednou z podmienok účasti v tendri je, aby uchádzači v rokoch 2010 až 2014 vykonali vodorovné dopravné značenie na pozemných komunikáciách v objeme minimálne 4 mil. eur bez dane. Z toho dvojzložkovou zmesou studeným plastom, alebo termoplastickou hmotou (termoplastom) mali byť uskutočnené práce v hodnote aspoň 2 mil. eur bez dane.

NDS tiež plánuje výmenu mostných záverov typu GHH a asfaltových mostných záverov za mechanické na mostoch vo vlastnej správe. Odhadované náklady na tieto práce počas štyroch rokov predstavujú takmer 4,5 mil. eur bez dane (5,4 mil. eur vrátane dane). Vyplýva to zo zverejnenej výzvy na predkladanie ponúk, termín na ich otváranie je 30. júla. Uchádzači majú preukázať, že v predošlých piatich rokoch uskutočnili práce tohto druhu v hodnote minimálne 1,2 mil. eur bez dane. Do úvahy sa berú len zákazky v objeme od 50 tis. eur.

Národná diaľničná spoločnosť, a. s. vznikla 1. februára 2005 na základe zákona. Jej 100-percentným vlastníkom je štát, v mene ktorého koná Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť eviduje základné imanie takmer 3,145 mld. eur. K hlavným činnostiam spoločnosti patrí prevádzka, opravy, údržba a výstavba diaľnic a rýchlostných ciest.

Súvisiace články

Aktuálne správy