Miera nezamestnanosti v Grécku v apríli mierne klesla

Miera nezamestnanosti v Grécku sa v apríli podľa štatistického úradu ELSTAT dostala na 25,6 % a klesla z nahor revidovaných 25,8 % v predchádzajúcom mesiaci

Miera nezamestnanosti v Grécku sa v apríli dostala na 25,6 % a klesla tak z nahor revidovaných 25,8 % v predchádzajúcom mesiaci. Vo štvrtok o tom informoval grécky štatistický úrad ELSTAT, ktorý zverejnil sezónne upravené údaje. Miera nezamestnanosti v krajine bola najnižšia od júla 2012, keď predstavovala 25,3 %. Rekordne vysoká bola miera nezamestnanosti v septembri 2013, keď sa vyšplhala na 27,9 %.

Miera nezamestnanosti v Grécku naďalej ostáva viac než dvojnásobná v porovnaní s priemerom eurozóny. V rámci menovej únie totiž v apríli dosiahla hodnotu 11,1 %. V prvom kvartáli grécka ekonomika oslabila o 0,2 % a dostala sa späť do recesie po krehkom zotavení v minulom roku. Pôvodne sa predpokladalo, že grécka ekonomika v tomto roku posilní o 0,5 %. Kapitálové kontroly a zatvorenie bánk sa však prejavia v značnom poklese ekonomickej aktivity.

Súvisiace články

Aktuálne správy