KDH chce úpravou zákona o službách zamestnanosti pomôcť ľuďom nájsť prácu

Napriek tomu, že Slovensko má pozitívne výsledky v oblasti hospodárskeho rastu a vývoja ekonomiky, nezamestnanosť ako jeden z najväčších problémov neklesá primerane k tejto situácii. Myslí si to opozičný poslanec Pavol Zajac (KDH).
Spolu s kolegami z hnutia Júliusom Brockom, Monikou Gibalovou a Jánom Hudackým preto pripravili novelu zákona o službách zamestnanosti. Plénu Národnej rady (NR) SR ju predstavili v závere štvrtého rokovacieho dňa 53. parlamentnej schôdze.
V rámci nej chcú poslanci prispôsobiť niektoré aktívne opatrenia na trhu práce požiadavkám a potrebám aplikačnej praxe. Zmeny navrhujú napríklad pri príspevku na podporu zamestnávania znevýhodneného uchádzača o zamestnanie či pri príspevku na presťahovanie sa za prácou.
V prípade druhého uvedeného príspevku navrhujú upraviť podmienky na jeho poberanie, a to tak, aby pri nároku naň nebol potrebný trvalý pobyt v mieste získaného zamestnania, ale stačil by len prechodný pobyt.
V rokovaní budú poslanci pokračovať v utorok 23. júna. Začať by mali diskusiou o sérii návrhov zákonov z dielne rezortu financií. Po 17.00 h by sa malo dostať na rad druhé čítanie o novele zákona o významných investíciách, ktorá je v parlamente v zrýchlenom režime.

Súvisiace články

Aktuálne správy