Grécko Moskvu o finančnú pomoc nepožiadalo

Grécko nepožiadalo ruské ministerstvo financií o finančnú pomoc a cieľom návštevy gréckeho premiéra sú rokovania o spoločných projektoch, nie žiadanie peňazí. Povedal to dnes štátny tajomník ruského ministerstva financií Sergej Storčak. Informovala o tom agentúra Reuters.
V deň, keď sa v Luxemburgu koná schôdzka ministrov financií eurozóny, ktorá by do veľkej miery mala rozhodnúť o ďalšom osude Grécka, grécky premiér odcestoval do Petrohradu, kde bude postupne rokovať s ruským prezidentom Vladimirom Putinom a ďalšími ruskými predstaviteľmi. „Čo sa týka pomoci Grécku, žiadnu žiadosť sme nezaznamenali,“ povedal Storčak pre agentúru Reuters na okraj Medzinárodného ekonomického fóra, ktoré sa dnes začalo v Petrohrade. Navyše, ako dodal, Rusko ani nemá v štátnom rozpočte zdroje na prípadnú pomoc Grécku.
Podľa neho cieľom návštevy gréckeho premiéra v Rusku je skôr hľadanie spoločných projektov a rozvoj obchodu, než riešenie rozpočtových problémov. Moskva má však záujem o to, aby Atény vyriešili svoje finančné problémy a znormalizovali vzťahy s partnermi v eurozóne. „Rusko si neželá žiadnu eskaláciu napätia,“ dodal Storčak.

Súvisiace články

Aktuálne správy