NN má na Slovensku ma nového dočasného šéfa

NN ČR a SR dočasne povedie súčasný finančný riaditeľ NN ČR Peter van Ooijen. Renata Mrázová, generálna riaditeľka NN SR/ČR odchádza do holandskej centrály NN Group.

S platnosťou od 1. augusta 2015 nastúpi Renata Mrázová na pozíciu „Global Head of HR“ v holandskej centrále NN Group. V novej pozícii bude mať na starosť manažment ľudských zdrojov v celej skupine NN. Do centrály sapresúva z pozície generálnej riaditeľky NN pre Česko a Slovenskú republiku. Vedením spoločnosti bude dočasne poverený súčasný finančný riaditeľ NN ČR Peter van Ooijen.

Peter Van Ooijen prišiel v roku 2011 do ING ČR/SR ako finančný riaditeľ z Poľska, kde predchádzajúce  tri roky zastával rovnakú pozíciu v ING Insurance Poland. Vyštudoval matematiku na Leidenskej univerzite v Amsterdame. Svoju profesijnú kariéru spojil so značkou ING a do holandského ING, resp. Nationale Nederlanden, nastúpil ihneď po vysokej škole. Vystriedal tu niekoľko pozícií v oblasti financií, poistnej matematiky a controllingu. V priebehu svojej kariéry sa vypracoval až do pozície finančného riaditeľa a riaditeľa pre riadenie poistných rizík. Zároveň sa stal členom predstavenstva. Od roku 2008 pôsobil v poľskej ING. Najskôr ako riaditeľ pre riadenie rizík a od roku 2010 ako finančný riaditeľ. Súčasne bol členom predstavenstva spoločnosti.

Peter má 52 rokov, je ženatý, má devätnásťročného syna a vo voľnom čase sa venuje športu (tenis, beh). Tiež rád číta a sleduje novinky z oblasti IT. 

 

Súvisiace články

Aktuálne správy