Dolárový index vo štvrtok oslabil

Svetové devízové trhy - euro, dolár, nórska koruna, česká koruna, poľský zlotý, maďarský forint

Správa „FINANCIE: Dolárový index vo štvrtok oslabil“, rozšírená o informácie o vývoji na stredoeurópskom devízovom trhu v treťom odseku

LONDÝN 18. júna (SITA, Reuters) – Dolárový index, ktorý meria jeho hodnotu voči košu iných hlavných svetových mien, vo štvrtok oslabil o 0,6 % na 93,616 bodu. Investori boli totiž sklamaní z toho, že americká centrálna banka Fed neposkytla jasnejší signál o načasovaní zvyšovania úrokových sadzieb v USA. Oslabenie dolára posilnilo euro, a to aj napriek riziku bankrotu Grécka, ktoré sa stále nedokázalo dohodnúť s veriteľmi a zabezpečiť si tak finančnú pomoc.

Spoločná európska mena voči doláru posilnila 0,7 % na 1,1420 USD/EUR. Nórska centrálna banka znížila úrokové sadzby a euro tak voči nórskej korune posilnilo o 1,5 % na 8,8360 NOK/EUR. Nórska centrálna banka pritom ponechala otvorené dvere pre ďalšie zníženie sadzieb.

Maďarský forint a poľský zlotý vo štvrtok oproti spoločnej európskej mene posilnili, ale česká koruna oslabila. Forint si do 9:58 SELČ pripísal 0,34 % a stúpol na 310,800 HUF/EUR a zlotý si prilepšil o 0,4 % na 4,155 PLN/EUR. Koruna však klesla o 0,04 % na 27,240 CZK/EUR.

Súvisiace články

Aktuálne správy