Liptovský Mikuláš plánuje odvoz odpadu za 17,5 mil. eur

Mesto Liptovský Mikuláš vyhlásilo verejnú súťaž na odvoz a zneškodňovanie odpadu z mesta a priľahlých obcí počas pätnástich rokov. Za poskytovanie týchto služieb plánuje vynaložiť ročne v priemere 1,16 mil. eur vrátane dane z pridanej hodnoty.

Liptovský Mikuláš chce za odvoz a zneškodňovanie odpadu z mesta a priľahlých obcí počas pätnástich rokov zaplatiť predbežne 14,56 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty, resp. 17,47 mil. eur vrátane dane. Na poskytovanie týchto služieb tak plánuje vynaložiť ročne v priemere 970,6 tis. eur bez dane (1,16 mil. eur vrátane dane). Ako vyplýva z vyhlásenej verejnej súťaže, lehota na otváranie ponúk je 27. júla a pri vyhodnotení rozhoduje najnižšia cena.

Mesto požaduje predložiť topografiu skládky odpadov podľa platných právnych predpisov o voľnej kapacite skládky na predpokladané množstvo odpadu 195 750 ton. Uchádzači musia mať k dispozícii minimálne dve autá s hákovým nakladačom s nosnosťou najmenej desať ton. Ten musí byť kompatibilný s kontajnermi, ktoré budú umiestnené na mieste zhromažďovania odpadu. Potrebných je minimálne dvanásť kontajnerov.

Verejné obstarávanie na odvoz a zneškodňovanie odpadu pre Liptovský Mikuláš zabezpečuje prešovská firma Lasachi, s. r. o.

Súvisiace články

Aktuálne správy