Nezamestnanosť v Británii stagnovala na úrovni 5,5 %

Počet zamestnancov v krajine v období februára až apríla vzrástol o 114 tis., počet nezamestnaných v apríli klesol o 43 tis. a miera nezamestnanosti zostala na úrovni 5,5 %

Miera nezamestnanosti vo Veľkej Británii sa v apríli nezmenila a zostala na úrovni 5,5 %, čiže najnižšie od roku 2008. Informoval o tom v stredu britský štatistický úrad ONS. Počet zamestnancov v krajine za trojmesačné obdobie februára až apríla stúpol o 114 tis. na 31,05 milióna. Počet nezamestnaných vo Veľkej Británii v apríli klesol o 43 tis. na 1,813 milióna.

Štatistický úrad zároveň informoval, že celkové priemerné týždenné zárobky v Británii v období februára až apríla vrátane odmien medziročne stúpli o 2,7 %. Tempo rastu miezd sa tak zrýchlilo, keďže za trojmesačné obdobie januára až marca medziročne posilnili o 2,3 %. Ekonómovia, ktorých vo svojom prieskume oslovila agentúra Reuters, predpokladali, že mzdy za február až apríl sa zväčšia o 2,1 %.

Britské priemerné týždenné mzdy vrátane odmien v apríli podľa údajov štatistického úradu v porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka stúpli o 2,6 % po marcovom raste o 4,4 %. Priemerné aprílové týždenné zárobky bez zahrnutia odmien sa zväčšili o 2,9 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy