Nezamestnanosť v Británii sa udržala na takmer 7-ročnom minime

Miera nezamestnanosti v Británii za 3-mesačné obdobie do konca apríla zotrvala na takmer 7-ročnom minime, keď si udržala úroveň zaznamenanú za obdobie od januára do konca marca. Navyše, rast platov bol najvýraznejší za posledné štyri roky. S odvolaním sa na údaje britského štatistického úradu o tom informoval portál RTTNews.
Nezamestnanosť za obdobie od februára do konca apríla podľa štandardov Medzinárodnej organizácie práce (ILO) dosiahla podľa štatistického úradu 5,5 %, čo je rovnaká úroveň ako v 1. kvartáli tohto roka. Na porovnanie, v 3-mesačnom období do konca januára predstavovala nezamestnanosť 5,7 % a vo februári až apríli minulého roka 6,6 %. Nižšiu nezamestnanosť než v najnovšie sledovanom období zaznamenali v Británii v období apríl-jún 2008. Vtedy dosiahla 5,4 %.
Priemerný plat vrátane odmien vzrástol v období február až apríl medziročne o 2,7 %. Ekonómovia pritom počítali s rastom na úrovni 2,1 %. Najnovšie tempo rastu je najvýraznejšie od augusta 2011, keď rast platov dosiahol rovnako 2,7 %.
Aj bez započítania odmien sa mzdy zvýšili medziročne o 2,7 %. To znamená najvýraznejší rast od obdobia december-február 2009.

Súvisiace články

Aktuálne správy