V stredu o vymenovaní nového štátneho tajomníka MF SR

Vláda by mala v stredu schváliť návrh na vymenovanie nového štátneho tajomníka Ministerstva financií SR. Mal by sa ním stať súčasný poradca ministra financií Ivan Lesay. Nový štátny tajomník vo funkcii nahradí Vazila Hudáka, ktorého už prezident vymenoval za nového ministra hospodárstva.

Kabinet by sa mal zaoberať aj zámerom dobudovania centrálnej metodicko-procesnej autority pre oblasť ekonomických a podporných agend a implementácie Centrálneho ekonomického systému v kontexte systému riadenia verejných financií. Tento systém bude podľa rezortu financií jednotlivým subjektom verejnej správy poskytovaný ako cloud služba na základe jasných a jednoznačných pravidiel, čo bude spojené s odbremenením jednotlivých subjektov od správy ekonomického informačného systému a zároveň sa vytvorí priestor na získanie prínosov spojených s centralizáciou.

Súčasťou stredajšieho rokovania vlády má byť aj návrh na uzavretie Zmluvy medzi Slovenskou republikou a Spojenými arabskými emirátmi o leteckých dopravných službách.

Súvisiace články

Aktuálne správy