Škôlku na Ulici SNP v Handlovej budú rekonštruovať cez leto

Počas letných mesiacov júl a august čaká handlovskú Materskú školu (MŠ) na Ulici SNP rozsiahlejšia rekonštrukcia. Radnica na tento účel získala takmer 200.000 eur z Environmentálneho fondu.
Práce na MŠ budú zahŕňať zateplenie jej fasády a strechy, výmenu okien a dverí. „Zateplenie stavebných konštrukcií budovy výrazným spôsobom prispeje k zlepšeniu tepelnotechnických parametrov, čo v konečnom dôsledku povedie k predĺženiu životnosti či zlepšeniu ekonomických parametrov prevádzky,“ ozrejmil Peter Cagáň z Referátu regionálneho rozvoja a strategického plánovania Mestského úradu v Handlovej.
Poznamenal, že veľkým prínosom projektu je jeho realizácia vzhľadom na užívateľov budovy, ktorými sú najmä deti vo veku od troch do šiestich rokov. „Tie budú mať tepelný komfort, ktorý bude oveľa efektívnejšie regulovateľný v letných či zimných mesiacoch,“ skonštatoval.
MŠ bude počas rekonštrukčných prác zatvorená, vyučovanie bude prebiehať v jej elokovaných pracoviskách. „V júli budú deti chodiť do pracoviska na Morovnianskej ceste, v auguste do toho na Cintorínskej ulici,“ dodal Cagáň.
Celkové náklady na rekonštrukciu predstavujú 209.938,67 eura, z toho schválená dotácia z Environmentálneho fondu je vo výške 199.441,73 eura a zvyšnú sumu uhradí mesto zo svojho rozpočtu. Zákazku zrealizuje Make technology, s.r.o., so sídlom v Bratislave, predpokladané ukončenie prác je naplánované na koniec augusta.

Súvisiace články

Aktuálne správy