Slovenské hotely bodujú u zahraničných hostí

Podľa svetového portálu Hotel Info sú turisti v Európe najspokojnejší práve v slovenských hoteloch. Pri hodnotení kvality hotelov v jednotlivých mestách sa hlavné mesto SR Bratislava v rebríčku európskych miest zaradilo na druhé miesto tesne za Varšavu. Už minulý rok zaradil Wall Street Journal bratislavské hotely do „TOP 5 najčistejších hotelov na svete“.
Prieskum vykonal bookingový portál Hotel Info na svojej stránke, kde hostia po absolvovaní pobytu hodnotili hotely bodmi 0 až 10. Kritériami boli kvalita izby, priateľské vystupovanie personálu, čistota, hluk, hodnota ubytovania v porovnaní k cene, fitnes, prípadne kúpele, raňajky a gastronómia. Jeden z najznámejších svetových portálov mal k dispozícii viac ako 6 miliónov recenzií.
„Osobná skúsenosť a pozitívne referencie sú tým najsilnejším motivátorom na to, aby sa turisti do destinácií vracali a zároveň inšpirovali k ceste ďalších. Preto nás tieto úspechy veľmi tešia. Stúpajúcu kvalitu služieb nielen v hoteloch, ale aj v cestovnom ruchu ako takom preto považujeme za hodnotný nástroj na zvýšenie návštevnosti Slovenska,“ povedala generálna riaditeľka Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR) Marta Kučerová.

Súvisiace články

Aktuálne správy