Grécko sa s veriteľmi dohodne, tvrdí španielsky minister hospodárstva

Španielsky minister hospodárstva Luis de Guindos tvrdí, že Grécko sa s veriteľmi dohodne a krajina zostane v eurozóne.

Španielsky minister hospodárstva Luis de Guindos tvrdí, že Grécko sa s veriteľmi dohodne a krajina zostane v eurozóne. Informovala o tom agentúra Reuters.

"Som si úplne istý, že sa s Gréckom dohodneme. Som si úplne istý. Eurozóna je klub, kam môžete vstúpiť, ale nie vystúpiť," povedal de Guindos na konferencii Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) v Paríži. Portugalská ministerka financií Maria Luis Albuquerque signalizovala, že rokovania Atén s veriteľmi sa môžu dokončiť "dnes, zajtra, veľmi skoro".

"Mám pocit, že dokážeme dospieť k dohode, z ktorej bude profitovať Grécko aj zvyšok eurozóny," uviedol de Guindos. "Je úplne jasné, že vystúpenie Grécka z eurozóny nie je na stole."
Jeden z gréckych vyjednávačov Euclid Tsakalatos povedal pre Reuters, že sú oblasti, kde sa obe strany rozchádzajú, majú však "spoločný záujem nájsť riešenie".
Šéf Európskeho stabilizačného mechanizmu (ESM) Klaus Regling dnes povedal, že nie je jednoduché predpovedať, ako sa skončia rokovania s Gréckom.

Súvisiace články

Aktuálne správy