Internetová fotoslužba Snapchat chce uviesť akcie na burzu

Internetová služba Snapchat chce vstúpiť na burzu. Ako povedal jeden zo zakladateľov Evan Spiegel, uvedenie akcií potrebujú na to, aby si zabezpečili nezávislosť. Konkrétny termín však neuviedol. Informovala o tom agentúra DPA.
Snapchat môže byť ďalšou miliardovou transakciou zo Silicon Valley, keďže investori odhadli hodnotu Snapchat na 15 až 19 miliárd USD (13,73 až 17,39 miliardy eur). Spiegel vyjadrením o nezávislosti narážal na predchádzajúce snahy Facebooku o jeho kúpu za tri miliardy dolárov. Zakladateľský tím túto ponuku odmietol.
Platforma Snapchat umožňuje zasielanie fotografií a videí, ktoré sa po prezretí automaticky vymažú. Základnou funkciou služby je viditeľnosť obsahu len počas toho, ako používateľ drží prst na dotykovej obrazovke smartfónu. Aplikácia je veľmi obľúbená u mladých ľudí, ktorí si takto posielajú aj mierne šteklivé fotografie. Spiegel však v súvislosti s novými typmi zariadení, napríklad počítačovými hodinkami, nevylúčil, že časom sa tejto funkcie vzdajú.
Snapchat má na svojich hlavných trhoch až 100 miliónov používateľov denne, z ktorých 65 % posiela fotografie. Na rozdiel od konkurencie spoločnosť meria nielen dennú, ale aj hodinovú aktivitu používateľov. Firma sa chce stať kanálom aj pre klasické médiá, napríklad, televízne stanice CNN a MTV sem posielajú svoje videá a časopisy, ako Cosmopolitan, People či Daily Mail, zas svoje články a fotografie. Snapchat mieni rozšíriť aj funkcie vhodné pre veľké podujatia, napríklad, koncerty, aby používatelia mohli zdieľať svoje fotografie.

Súvisiace články

Aktuálne správy