Firma SES Tlmače ukončila vlaňajšok v čiernych číslach

Slovenské energetické strojárne Tlmače dosiahli vlani zisk vo výške 3,5 mil. eur.

BRATISLAVA 1. mája (SITA) – Slovenské energetické strojárne a.s. Tlmače (SES Tlmače) dosiahli v minulom roku zisk vo výške 3,5 milióna eur. Tržby podniku boli na úrovni 105 miliónov eur. „Pozitívny výsledok hospodárenia sme dosiahli po období výraznej reštrukturalizácie firmy, ktorá bola realizovaná v období rokov 2012 až 2013 a jej hlavným cieľom bolo nastavenie novej stratégie a zdrojov firmy tak, aby zodpovedali reálnym možnostiam získania kontraktov na energetickom trhu,“ uviedol generálny riaditeľ SES Tlmače Martin Paštika.

V tomto roku plánuje firma výkony na úrovni roku 2014 a ziskové hospodárenie. „Zhruba 95 % z plánovaných tohtoročných výkonov je už zabezpečených podpísanými kontraktmi,“ dodal Paštika. Medzi významné projekty, ktoré spoločnosť realizuje v tomto roku, patria projekty v Opatoviciach a Třeboviciach v Českej republike a na Slovensku v Teplárni Žilina a Elektrárni Nováky.

„V tomto roku dokončujeme projekt výstavby nového energetického zdroja s fluidným kotlom v Třinci,“ dodal Paštika. Z exportných projektov firma dokončuje projekt Rnest na dodávku dvoch kotlov pre brazílsku spoločnosť Petrobras, dvoch fluidných kotlov do Turecka pre spoločnosť AKSAenerji a v tomto roku odštartuje podnik dodávky a montáž technológie pre spaľovňu North Yorkshire v Anglicku.

Spoločnosť SES Tlmače patrí medzi významných dodávateľov kotlov pre elektrárne, teplárne a spaľovne. Podnik s viac ako 55-ročnou tradíciou vyrába a dodáva kotly na spaľovanie uhlia, oleja, plynu a biomasy. Od augusta 2006 je majoritným vyše 85-percentným akcionárom SES Tlmače cyperská spoločnosť Segfield Investment, patriaca do skupiny J&T Finance Group. Zvyšok akcií držia ostatní akcionári vlastniaci menej ako 5-percentný podiel na základnom imaní. Spoločnosť dnes zamestnáva 850 pracovníkov.

Súvisiace články

Aktuálne správy