Rokovanie Grécka s veriteľmi vedie naďalej Varoufakis

Grécky minister financií Janis Varoufakis v stredu uviedol, že je naďalej zodpovedný za rozhovory s veriteľmi o dlhu

Grécky minister financií Janis Varoufakis je naďalej zodpovedný za rozhovory s veriteľmi o dlhu. Pre týždenník Die Zeit to v stredu uviedol sám minister. Zároveň dodal, že obe strany sú k dohode bližšie, ako si myslia mnohé médiá. „Ja udávam tón. Stále som zodpovedný za rokovania s Eurogroup,“ povedal Varoufakis. Eurogroup je skupina ministrov financií krajín eurozóny.

Grécky premiér Alexis Tsipras v pondelok urobil zmeny v zložení tímu, ktorý rokuje s veriteľmi. Tento krok sa vo všeobecnosti interpretuje ako úsilie o preradenie ministra financií Janisa Varoufakisa na menej aktívnu pozíciu v rámci vyjednávaní. Po minulotýždňových rokovaniach v Rige čelí Varoufakis výzvam na odstúpenie z funkcie, keďže sa z rokovaní vrátil v izolovanej pozícii a s prázdnymi rukami.

Varoufakis doplnil, že Grécko stále musí presvedčiť svojich partnerov, že to s reformami myslí vážne. „Je v našom záujme dosiahnuť kompromis tak rýchlo, ako len bude možné. Sme k tomu bližšie, než veria mnohé média,“ povedal minister.

Súvisiace články

Aktuálne správy