SES Tlmače dosiahli po reštrukturalizácii firmy zisk 3,5 milióna eur

Slovenské energetické strojárne, a.s., Tlmače (SES) dosiahli v minulom roku ziskové hospodárenie vo výške 3,5 milióna eur pri celkových tržbách na úrovni 105 miliónov eur. Pozitívny výsledok hospodárenia dosiahla spoločnosť SES po období výraznej reštrukturalizácie firmy, ktorá bola realizovaná v období rokov 2012 až 2013, informoval riaditeľ sekcie marketingu Gabriel Sirotňák. Hlavným cieľom reštrukturalizácie bolo nastavenie novej stratégie a zdrojov firmy tak, aby zodpovedali reálnym možnostiam získania kontraktov na energetickom trhu.
„V tomto roku plánujeme výkony na úrovni roku 2014 a ziskové hospodárenie, pričom 95 % z plánovaných tohtoročných výkonov je už zabezpečených podpísanými kontraktmi,“ skonštatoval Martin Paštika, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva SES.
Medzi významné projekty, ktoré podnik realizuje v tomto roku, patria projekty v Opatoviciach a Třeboviciach v Českej republike a na Slovensku v Teplárni Žilina a Elektrárni Nováky. Cieľom je zníženie emisií oxidov dusíka na hodnoty stanovené smernicou EÚ a celková modernizácia týchto energetických zdrojov. „V tomto roku dokončujeme projekt výstavby nového energetického zdroja s fluidným kotlom v Třinci, čím potvrdzujeme silnú trhovú pozíciu a technické kompetencie SES v tejto technológii,“ povedal Paštika. Z exportných projektov je pred dokončením projekt Rnest na dodávku dvoch kotlov pre brazílsku spoločnosť Petrobras, projekt dvoch fluidných kotlov do Turecka pre spoločnosť AKSAenerji a v tomto roku odštartujú dodávky a montáž technológie pre spaľovňu North Yorkshire v Anglicku.
Slovenské energetické strojárne, a.s., Tlmače patria v súčasnosti medzi najvýznamnejších dodávateľov kotlov pre elektrárne, teplárne a spaľovne na európskom trhu. Hlavné inžinierske a výrobné kapacity sú umiestené v Tlmačoch a spoločnosť dnes zamestnáva 850 pracovníkov.

Súvisiace články

Aktuálne správy