Dobrovoľníci z automobilky Kia vysadili vyše 1000 stromčekov

Vyše 1000 stromčekov vysadilo počas uplynulého víkendu v Rajeckej Lesnej 80 dobrovoľníkov z automobilky Kia s príslušníkmi Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline. TASR o tom informoval hovorca spoločnosti Kia Motors Slovakia Jozef Bačé.
Na podujatí sa osobne zúčastnil i viceprezident a vedúci útvaru Administratíva spoločnosti Kia Motors Slovakia Seong-Gyu Lee. „Teší ma, že dobrovoľnícka činnosť je medzi zamestnancami našej spoločnosti veľmi obľúbená. Zamestnanci v súčasnosti vypomáhajú v 17 organizáciách, ktoré sídlia v Žilinskom kraji. Účasť na filantropických projektoch či organizovanie vlastných dobročinných aktivít tvorí dôležitú súčasť našej firemnej stratégie, ktorá prirodzene vyplýva z viac ako desaťročného pôsobenia v žilinskom regióne,“ povedal na margo dobročinnosti.
Výsadba stromčekov v Rajeckej Lesnej, ktorú pripravili v spolupráci so štátnym podnikom LESY Slovenskej republiky, odštepný závod Žilina, predstavuje podľa hovorcu automobilky len jednu z mnohých dobrovoľníckych aktivít v tomto roku. „Počas necelých štyroch mesiacov pomáhala viac ako stovka zamestnancov v útulkoch pre zvieratá či v záchrannom centre, maľovala interiér a exteriér v sociálnych zariadeniach alebo sa zúčastnila výletov s klientmi zariadení pre seniorov a domovov dôchodcov. Dobrovoľníctvo v žilinskom regióne, organizované naším automobilovým závodom, má tradíciu už od roku 2007. Do dnešného dňa sa do filantropických aktivít zapojilo viac ako 2000 zamestnancov,“ dodal Bačé.
Doplnil, že pri príležitosti Dňa Zeme sa budú môcť zamestnanci zapojiť 24. apríla do čistenia Lesoparku Chrasť v Žiline. „V roku 2015 budú zamestnanci závodu v Tepličke nad Váhom participovať aj na najväčšom dobrovoľníckom podujatí na Slovensku Naše mesto,“ uzatvoril Bačé.

Súvisiace články

Aktuálne správy