Počet voľných miest vo finančnom centre Londýna stúpol

Podľa údajov personálnej firmy Morgan McKinley počet nových pracovných miest vo finančníctve v londýnskej štvrti City minulý mesiac vzrástol na 9 135 zo 7 695 v predchádzajúcom mesiaci.

Počet voľných pracovných miest v odvetví finančných služieb v Londýne v marci vzrástol o 19 %. Firmy totiž hľadajú zamestnancov, aby zvládali dodatočné úlohy pri plnení požiadaviek zo strany regulačných úradov. Internetová stránka bloomberg.com v pondelok uviedla, že podľa údajov personálnej firmy Morgan McKinley počet nových pracovných miest vo finančnom centre Londýna minulý mesiac stúpol na 9 135 zo 7 695 v predchádzajúcom mesiaci.

„Predpokladáme, že je to začiatok pozitívneho trendu, ktorý bude pokračovať aj počas apríla a mája,“ konštatoval vo vyhlásení Hakan Enver zo spoločnosti Morgan McKinley. „To by malo viesť k tomu, že v druhom kvartáli 2015 bude osobitne dobré prostredie pre tých, ktorí hľadajú nové príležitosti,“ poznamenal.

Finančné firmy v londýnskej štvrti City zväčšujú počet zamestnancov v oddeleniach, ktoré majú na starosti dodržiavanie požiadaviek zo strany regulačných úradov. Ide o výsledok toho, že britské a iné globálne regulačné úrady prešetrovali napríklad manipulácie s referenčnými úrokovými sadzbami či údajné manipulácie na peňažných trhoch a pranie špinavých peňazí, informovala stránka bloomberg.com. „Naďalej predpokladáme, že bude pokračovať silný dopyt po tých pracovníkoch, ktorí majú zručnosti v manažmente zmien a riadenia podnikov,“ konštatoval Hakan Enver zo spoločnosti Morgan McKinley.

Súvisiace články

Aktuálne správy