Obchodníci s marihuanou pýtajú hotovosť: Tommy Chong našiel riešenie pre bankový problém

, YahooFinance Foto: tommychonggreencard.com

Tommy Chong, muž, ktorého preslávili filmy "Cheech a Chong" plné žartovných scénok po užití marihuany, súhlasil, že sa jeho meno dostane na pár vecí súvisiacich s ľahkou drogou. Nikto by nečakal, že to budú aj vernostné a platobné karty.

Zelená karta Tommyho Chonga je na trh uvedená ako platobný nástroj pre lekárske a rekreačné  užívanie marihuany. Predajcovia dnes z veľkej časti fungujú na báze hotovosti, neakceptujú bankové  účty a kreditné karty, pretože marihuana je síce v nejakej forme legálna v 23 amerických štátoch, ale nie na federálnej úrovni. Mnoho bánk má obavy, že by sa dostali do sporu s federálnym bankovým zákonom tým, že spolupracuje s obchodníkmi s marihuanou.

"Práve teraz najťažšie pre tento sektor, ako sa vysporiadať s problémom hotovosti," povedal Chong. Jeho riešenie spočíva v partnerstve s Merchant Services, spoločnosti, ktorá vydáva darčekové karty namiesto kreditných kariet, a tak sú mimo dosah bankových regulátorov. Spoločnosť hľadala nejakú tvár, najlepšie nejakú celebritu, na spropagovanie nápadu. Vlani sa pustili do spolupráce s Chongom.

Cannabis Merchant Financial plánuje distribuovať karty v Colorade, Kalifornii a Washingtone, kde je  marihuana legálna pre lekárske alebo rekreačné účely. Užívatelia si budú môcť nabiť kartu hotovosťou v lekárni, následne ju môžu využiť v každom obchode, ktorý akceptuje Tommy Chong karty. Samozrejme aj v tomto prípade sa ku karte viažu rôzne odmeny a zľavy na nákupy. Ako odmena je v ponuke napríklad aj Chongova hviezda, ide o sortu trávy, ktorú Chong „vyvinul“ s Marisol Therapeutics. Verní zákazníci si ju môžu zapáliť v Tommy Chong značkovom „bongu“.
"Pokiaľ budeš v hre, musíš to skúsiť," tvrdí Chong. "Nemôže len sedieť a pozerať sa, ako to funguje."

Karty sa predávajú za 19,95 dolára a musia sa nabiť hotovosťou, nie pomocou kreditnej, či debetnej karty.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy