Ryanair otvoril na bratislavskom letisku svoju základňu

Nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair otvorila dnes na Letisku M. R. Štefánika v Bratislave svoju základňu. Bázu spúšťa takmer po 10 rokoch svojho pôsobenia na letisku, s nástupom letného letového poriadku platného od nedele 29. marca.
Na bratislavskom letisku budú odteraz dve bázované lietadlá, ktoré budú odlietať z hlavného mesta SR skoro ráno, obslúžia viaceré destinácie v Európe a večer priletia späť. Vybrané lety budú vybavované slovenskou leteckou spoločnosťou Air Explore, v pláne je umiestniť na bratislavskej báze v budúcnosti aj ďalšie lietadlá.
Doteraz podľa hovorkyne letiska Veroniky Ševčíkovej žiadne lietadlo Ryanairu v Bratislave nenocovalo a vďaka báze majú cestujúci k dispozícii lepšie časy letov, a to skoré ranné a neskoré večerné lety.
„Pre nás je to veľmi významná udalosť. Po dlhých rokoch sa na bratislavské letisko vracia dopravca, ktorý tu bude bázovať svoje lietadlá, čo tu od čias SkyEurope nebolo,“ uviedol pre TASR generálny riaditeľ letiska Ivan Trhlík, ktorý v tejto súvislosti očakáva viac pasažierov.
„Počty cestujúcich za január, február a marec, teda ešte pred otvorením bázy, ukazujú až 30-% nárast oproti minulému roku. Predpokladáme, že nárast cestujúcich za celý rok 2015 bude veľmi masívny. Hovoríme o stovkách tisíc cestujúcich navyše oproti roku 2014,“ predpovedá Trhlík. Báza Ryanairu by mala tento rok priniesť letisku takmer milión pasažierov prepravených týmto dopravcom.
Letecká spoločnosť zároveň otvára v letnom letovom poriadku dve nové linky do Atén a Madridu, ktoré budú lietať trikrát týždenne. Spolu tak bude v tejto časti roka prevádzkovať z Bratislavy a do nej 17 destinácií. Od zimného poriadku letov koncom októbra zriadi aj novú linku do Berlína s dennou frekvenciou. Ryanair pôsobí na letisku od roku 2005.

Súvisiace články

Aktuálne správy