ČSOB dosiahla za minulý rok zisk vo výške 66,2 milióna eur

ČSOB zaznamenala nárast čistého zisku za rok 2014. Ten sa zvýšil zo 63,06 milióna eur v roku 2013 na 66,2 milióna eur v roku 2014. Medziročne to predstavuje nárast o 5 %. Čistý zisk celej ČSOB Finančnej skupiny po zahrnutí aj neauditovaného výsledku sesterskej spoločnosti ČSOB Poisťovne dosiahol za rok 2014 úroveň 75,8 milióna eur.
Banka v minulom roku zaznamenala nárast vkladov aj úverov. Medziročne sa objem poskytnutých pôžičiek zvýšil o 8 %, objem vkladov vzrástol o 6 %. „Uplynulý rok znamenal pre našu spoločnosť úspech a splnenie stanovených cieľov aj napriek pretrvávajúcim ťažkým externým faktorom. Zaznamenali sme nárast v spotrebných úveroch, v úveroch na bývanie či v podnikateľských úveroch so zárukou Európskej únie, vďaka ktorej mohli podnikatelia získať finančné prostriedky jednoduchšie,“ skonštatoval v správe pre médiá generálny riaditeľ a predseda predstavenstva ČSOB Daniel Kollár.
Čisté úrokové výnosy banky sa v medziročnom porovnaní zvýšili o 4 % zo 194,6 milióna eur v roku 2013 na 202,7 milióna eur vlani. Výnosy celkom v medziročnom porovnaní klesli o jedno percento z úrovne 273,4 milióna eur na 272 miliónov eur. Ako uviedla banka, tento pokles výrazne ovplyvnil čistý zisk z finančných operácií, ktorý medziročne poklesol o 26 %.
Prevádzkové náklady ČSOB Finančnej skupiny sa zvýšili o 4 %. Tento nárast bol podľa banky spôsobený najmä znovuzavedením odvodu do Fondu ochrany vkladov a investícií bankovej skupiny do legislatívnych požiadaviek a moderných technológií.
Opravné položky a finančné záruky medziročne poklesli o 37 % na úroveň 17,1 milióna eur.
Konsolidovaná bilančná suma ČSOB Finančnej skupiny dosiahla úroveň 6,8 miliardy eur s medziročným nárastom o 8 %. Primeranosť základných vlastných zdrojov ČSOB Finančnej skupiny dosiahli úroveň 15,8 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy