Cesty v okolí Nových Zámkov a Komárna obnovia za 2,3 mil. eur

Nitriansky samosprávny kraj vybral za zhotoviteľa prác na troch úsekoch ciest III. triedy v okresoch Nové Zámky a Komárno firmu EKOM Plus z Dunajskej Stredy. Uskutoční práce na cestách Semerovo - Čechy - Kolta, Dvory nad Žitavou - Branovo a Trávnik - Tôň v celkovej dĺžke 19 kilometrov.

Modernizácia troch úsekov ciest III. triedy v dĺžke 19 kilometrov v okresoch Nové Zámky a Komárno bude stáť 1,91 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty, resp. 2,3 mil. eur vrátane dane. Nitriansky samosprávny kraj vybral za zhotoviteľa prác firmu EKOM Plus, s. r. o. z Dunajskej Stredy spomedzi ponúk desiatich uchádzačov. Vyplýva to z vyhodnotenia výzvy na predkladanie ponúk zverejnenej vlani v septembri. Predpokladaná cena zákazky bola 2,24 mil. eur bez dane.

Vybraná firma uskutoční práce na cestách Semerovo – Čechy – Kolta (8,5 km), Dvory nad Žitavou – Branovo (4,4 km) a Trávnik – Tôň (6 km). Tieto cesty sú súčasťou projektu modernizácie ciest v regióne Nové Zámky a Komárno. Práce boli v čase zverejnenia výzvy plánované na tri mesiace.

„Hlavným predmetom zákazky je rekonštrukcia vrchnej stavby vozovky, rekonštrukcia odvodnenia a vybudovanie bezpečnostných prvkov dopravnej infraštruktúry,“ oznámil Nitriansky samosprávny kraj. Stavebné práce pozostávajú z položenia nových konštrukčných vrstiev vozovky, osadenia bezpečnostných prvkov a obnovy pôvodného odvodnenia podľa projektovej dokumentácie. Obstarávanie zabezpečovala pre kraj banskobystrická firma Eltender, s. r. o.

Spoločnosť EKOM Plus, s. r. o. bola založená v auguste 1999, v Obchodnom registri SR je zapísaná od marca 2000 a má základné imanie 166 tis. eur. Uskutočňuje kompletné práce na cestách a chodníkoch – opravy, údržbu a výstavbu. Zabezpečuje aj osadenie dopravných značiek, odvodňovanie na cestách a kladenie zámkovej dlažby na chodníkoch a v peších zónach.

Súvisiace články

Aktuálne správy