Belušská spoločnosť Koval Systems investuje do výskumu 298.000 eur

Akciová spoločnosť Koval systems v Beluši investuje do priemyselného výskumu automatizovaných zakladacích systémov 298.000 eur. Vyplýva to z výsledkov verejného obstarávania, ktoré spoločnosť zverejnila vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).
Investícia je zameraná na výskum štruktúry a logiky elektronických časti zakladacích zariadení, riadiaceho softvéru pre zakladacie zariadenia, softvéru pre monitoring a vzdialenú správu a výskum štruktúry a logiky systému nabíjania akumulátorov formou riadenia distribúcie energie. Predpokladaná hodnota zákazky bola 460.000 eur, zo štvorice záujemcov dala víťaznú ponuku bratislavská akciová spoločnosť Aliter Technologies.
Koval Systems, a. s., vznikla v roku 1993 pod názvom EK, s. r. o. Zameriavala sa na výrobu bankovej techniky – najmä mechanického zabezpečenia bankových pracovísk, prostriedkov na uloženie a uschovanie dennej peňažnej hotovosti, ľahkej trezorovej techniky a archívnej technológie. V roku 2009 sa transformovala na akciovú spoločnosť Koval systems, a. s. Sortiment rozšírila o automatizované sklady, archívy, triediace linky, automatické garážové systémy, info-kiosky, bankomaty, zmenárenské automaty a iné. Vďaka reakcii na potreby sa etablovala na európskych trhoch.

Súvisiace články

Aktuálne správy