Fiat Chrysler zaznamenal najlepší februárový predaj za osem rokov

Automobilový koncern Fiat Chrysler zaznamenal v USA vo februári medziročný vzostup predaja o 5,6 % na 163.596 vozidiel. Toto číslo predstavuje najlepší február za posledných osem rokov. Informovala o tom agentúra AP.
Významnou mierou k tomu prispela značka Jeep so zvýšením o 21 % a zaznamenala tak najlepší február v celej svojej histórii. Najvýraznejší vzostup predaja dosiahlo malé SUV Jeep Cherokee, ktorého sa vo februári predalo vyše 14.000 kusov, čiže medziročne o 19 % viac. Predaj pickupov Ram stúpol o 7 % na viac než 31.000 vozidiel.
Analytici odhadujú, že celkovo sa v USA vo februári predalo takmer 1,3 milióna vozidiel, čo zodpovedá medziročnému zvýšeniu o 8 %. Podľa nich dôvodom je priaznivá ekonomická situácia, ktorá dokázala vykompenzovať zdražovanie palív aj zlé počasie.
Prognostická firma LMC Automotive predpovedá pre automobilový sektor najlepší február za posledných 13 rokov, najmä vďaka klesajúcej nezamestnanosti, nízkym úrokovým sadzbám a novým verziám bestsellerov, ako Jeep Cherokee či Ford F-150. LMC očakáva, že celoročný predaj prvýkrát od roka 2001 dosiahne 17 miliónov vozidiel.

Súvisiace články

Aktuálne správy