Obchodníčka z Wall Street zamrzla v horách, mala len 32 rokov

, BI;Bloomberg Foto: facebook

Po všetkých tých drogových aférach spájajúcich sa s obchodníkmi z Wall Street bol životný štýl Ekateriny "Kate" Matrosovej dá sa povedať niečím výnimočným. Milovala turistiku, raftovanie aj lezenie. Jej poslednú individuálnu pešiu túru v New Hampshire prekazili teploty pod bodom mrazu a silný vietor. Záchranári nedokázali doraziť včas.

V nedeľu ju manžel, Charlie Farhoodi, viceprezident JPMorgan Chase & Co v New Yorku, vysadil na úpätí hory Madison asi o piatej hodine ráno. V pláne mala individuálny výstup na vrchol vo výške 1636 m.n.m. a ďalej pokračovať na Mount Adams, Mount Jefferson a 1917metrov vysoký Mount Washington, najvyšší vrchol na severovýchode USA. O 15:30 už vysiela svoje súradnice cez osobný lokátor, pokúša sa získať pomoc. Zradilo ju počasie a vo fujavici zablúdila. Záchranári jej telo našli až v pondelok okolo druhej popoludní. Niekde na ceste medzi Mount Madison a Mount Adams. V tom čase teplota klesla pod mínus 28 stupňov Celzia a vietor dosahoval rýchlosť až 174 km za hodinu.

Video záchranného tímu vykresľuje aké neľudské podmienky vládli v horách počas jej výletu.

"Myslím, že ak sa chystáte na výlet v takomto počasí, musíte sa viac pohybovať v chránenej oblasti a zbytočne sa nezdržiavať na otvorených exponovaných miestach hrebeňa," tvrdí záchranár Jim Goss. "Tu jednoducho nie je priestor pre chyby."

Matrosová sa narodila v Rusku, pre francúzsku BNP Paribas pracovala od augusta, pred tým pôsobila ako investičný poradca viac ako tri roky pre JPMorgan. Finančnú kariéru odštartovala v Chicagu u Morningstar. Titul v odbore finančného inžinierstva má z UC Berkeley.

"Snažím sa nájsť nového človeka každý deň. Vezmem ho na kávu a stanem sa jeho tieňom po dobu jednej hodiny, aby som videla, čo robí. Je úžasné, čo všetko sa môžete naučiť," povedala Matrosová v roku v 2013 ešte počas štúdia na Haas School of Business na University of California v Berkeley.

Matrosová bola pôvodne z Omsku, Ruska, v blízkosti hraníc s Kazachstanom. Do Spojených štátov sa presťahovala v roku 2002 kvôli štúdiu, uvádza britský Daily Mail.

Súvisiace články

Aktuálne správy