Zisk firmy Time Warner za štvrtý kvartál prekonal očakávania

Zisk spoločnosti bez zohľadnenia jednorazových položiek za október až december bol na úrovni 98 centov na akciu, analytici odhadovali, že bude vo výške 93 centov na akciu

Americká spoločnosť Time Warner za štvrtý kvartál vykázala lepší zisk, ako sa očakávalo. Zisk bez zohľadnenia jednorazových položiek bol na úrovni 98 centov na akciu, čiže prekonal očakávanie analytikov, ktorí v priemere odhadovali, že bude vo výške 93 centov na akciu. Hodnota akcií Time Warner v stredu pred otvorením riadneho obchodovania na americkej burze posilnila o 1,2 % na sumu 81,75 USD za kus.

Tržby divízie Turner Broadcasting, ktorá prevádzkuje napríklad CNN, TNT a Cartoon Network, v záverečnom štvrťroku vlaňajška stúpli o 2,3 % na 2,6 mld. USD. Tržby divízie HBO za obdobie októbra až decembra posilnili o 6,2 % na 1,3 mld. USD. Pokles tržieb divízie Warner Bros o 4,5 % však viedol k tomu, že celkové tržby spoločnosti Time Warner oslabili o 1 % na 7,53 mld. USD.

Time Warner Inc má približne 49-percentný podiel na hlasovacích právach v Central European Media Enterprises (CME), ktorá prevádzkuje televízne stanice v šiestich krajinách strednej a východnej Európy. Spoločnosť Central European Media Enterprises Ltd. v júli 2007 odkúpila 20 % v TV Markíza od spoločnosti Media Invest, spol. s r. o. CME informovala, že sa touto transakciou stala 100-percentným vlastníkom spoločnosti Markíza – Slovakia, spol. s r. o., ktorá je prevádzkovateľom licencie na vysielanie TV Markíza.

(1 EUR = 1,1314 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy