Zisk Voestalpine za 9 mesiacov do konca decembra vzrástol

Rakúsky výrobca ocele Voestalpine zaznamenal za prvých deväť mesiacov svojho finančného roka 2014/15 výrazný nárast zisku aj napriek takmer stabilným tržbám. Informovala o tom agentúra RTTNews.
Presnejšie, zisk najväčšej rakúskej oceliarne pred zdanením za deväť mesiacov do konca decembra 2014 vzrástol o 19,4 % na 530,6 milióna eur zo 444,3 milióna eur v rovnakom období predchádzajúceho roka. Po prepočítaní na akciu dosiahla Voestalpine v sledovanom období zisk 2,28 eura, čo predstavuje medziročný nárast o 34,9 %.
Tržby spoločnosti za prvých deväť mesiacov obchodného roka klesli o 0,2 % na 8,25 miliardy eur z 8,27 miliardy eur v rovnakom období 2013.
Vedenie spoločnosti zároveň upozornilo, že rast globálnej ekonomiky sa v sledovanom období spomalil. Iba americká ekonomika dokázala zvýšiť tempo, zatiaľ čo Európa stále čaká na zotavenie, výkon Japonska a Brazílie je slabý a Rusko sa prepadá do recesie.
Napriek tomu Voestalpine očakáva, že za celý finančný rok, ktorý sa končí 31. marca 2015, dosiahne o niečo vyšší zisk ako v predchádzajúcom roku.

Súvisiace články

Aktuálne správy