Čistý zisk firmy IKEA sa medziročne nezmenil

Za svoj uplynulý účtovný rok najväčší predajca nábytku na svete vykázal čistý zisk 3,3 mld. eur. Zisk podľa firmy medziročne stagnoval hlavne pre to, že prispela 200 mil. eur do zamestnaneckého vernostného programu

Zisk švédskej spoločnosti IKEA, ktorá je najväčším predajcom nábytku na svete, sa v jej uplynulom účtovnom roku medziročne nezmenil. Firma o tom informovala v stredu, pričom konštatovala, že na európskom trhu pokračovalo zlepšovanie situácie. Za účtovný rok 2014, ktorý skončil v auguste, spoločnosť vykázala čistý zisk 3,3 mld. eur. Jej celkové tržby stúpli o 2,8 % na 29,3 mld. eur.

 

IKEA ďalej uviedla, že jej zisk v medziročnom porovnaní stagnoval hlavne pre to, že prispela 200 mil. eur do zamestnaneckého vernostného programu. "V uplynulom roku sme rástli na takmer všetkých našich trhoch, pričom najrýchlejšie sme rástli v Číne, Rusku a Maďarsku," povedal generálny riaditeľ firmy Peter Agnefjall. "Výkon v severnej Amerike bol dobrý a hoci v Európe ešte pravdepodobne bude pretrvávať náročná ekonomická situácia, na jej trhu sa naďalej prejavuje zlepšovanie. Osobitne pozitívnym znakom bol rast vo väčšej časti južnej Európy," uviedol Agnefjall.

Spoločnosť IKEA Bratislava, s. r. o. je súčasťou globálnej siete IKEA Group. Na Slovensku má jeden obchodný dom, a to v Bratislave, kde pôsobí už od roku 1992. História skupiny IKEA siaha do roku 1943, kedy spoločnosť založil vo Švédsku Ingvar Kamprad. Odvtedy výrazne expandovala a v súčasnosti má celkovo takmer 360 obchodných domov v 40 krajinách.

Súvisiace články

Aktuálne správy