Silný dolár znížil zisk Procter & Gamble v 2. kvartáli o vyše 30 %

Americká spoločnosť Procter & Gamble (P&G) oznámila za 2. kvartál súčasného obchodného roka pokles zisku o vyše 30 %, keď do jej výsledkov nepriaznivo zasiahol rastúci kurz dolára.

Americká spoločnosť Procter & Gamble (P&G) oznámila za 2. kvartál súčasného obchodného roka pokles zisku o vyše 30 %, keď do jej výsledkov nepriaznivo zasiahol rastúci kurz dolára. Informovala o tom agentúra AP.
Najväčší výrobca spotrebného tovaru na svete uviedol, že jeho čistý zisk za 2. štvrťrok 2014/2015, teda v období od októbra do konca decembra, klesol medziročne o 31 % na 2,37 miliardy USD. Na akciu to znamená 82 centov. Na porovnanie, v 2. kvartáli predchádzajúceho obchodného roka dosiahla spoločnosť čistý zisk na úrovni 3,43 miliardy USD (1,18 USD/akcia). Zisk bez započítania mimoriadnych položiek dosiahol 1,22 USD za akciu a firma tak prekonala očakávania analytikov, ktorí počítali s týmto ziskom na úrovni 1,14 USD/akcia.
Tržby klesli o viac než 4 % na 20,16 miliardy USD. V tomto ukazovateli P&G zaostala za očakávaniami trhov, ktoré predpokladali tržby na úrovni 20,7 miliardy USD. Vedenie spoločnosti zároveň uviedlo, že kurzové vplyvy budú zasahovať do výsledkov spoločnosti aj v 2. polroku jej súčasného obchodného roka.

Súvisiace články

Aktuálne správy