Ruská ekonomika môže tento rok klesnúť o 5,5 %

Ruská ekonomika môže tento rok klesnúť o 5,5 %. Predpokladá to vo svojej správe ratingová agentúra Moody's Investors Service, ktorá v nej poukázala na negatívne dôsledky vývoja ruskej ekonomiky na arménske hospodárstvo.

Ruská ekonomika môže tento rok klesnúť o 5,5 %. Predpokladá to vo svojej správe ratingová agentúra Moody’s Investors Service, ktorá v nej poukázala na negatívne dôsledky vývoja ruskej ekonomiky na arménske hospodárstvo. Informoval o tom spravodajský server Sputnik.
„Očakávame, že hrubý domáci produkt (HDP) Ruska klesne v roku 2015 o 5,5 %. Vzhľadom na historicky silné prepojenie s ruským trhom to povedie k oslabeniu ekonomickej aktivity Arménska,“ uviedla v najnovšej správe ratingová agentúra. Zároveň dodala, že Rusko sa na arménskom vývoze podieľa približne 23 %.
Najnovší odhad vývoja ekonomiky Ruska zo strany Moody’s sa približuje posledným prognózam ruskej vlády. Ministerstvo hospodárstva tento týždeň oznámilo, že ak ceny ropy zotrvajú na súčasnej úrovni, ekonomika Ruska klesne tento rok o 5 %. Minister financií Anton Siluanov zasa odhaduje rozpočtový deficit Ruska v tomto roku na úrovni 2 až 3 % HDP. V polovici decembra 2014 ešte ruská centrálna banka uvádzala, že tento rok by schodok štátneho rozpočtu mal dosiahnuť okolo 1,3 % HDP.

Súvisiace články

Aktuálne správy