Tržby britskej siete Sainsbury v 3. kvartáli klesli menej, než sa čakalo

Jeden z najväčších britských maloobchodných reťazcov Sainsbury oznámil za kľúčový 3. kvartál obchodného roka 2014/2015 lepšie než očakávané výsledky, aj keď spoločnosti z pôvodného podielu na trhu ukrojili diskontné siete a výsledky ovplyvnila aj rastúca cenová vojna. Informovala o tom agentúra Reuters.
Tretí najväčší reťazec na britskom trhu po spoločnostiach Tesco a Asda uviedol, že tržby v obchodoch otvorených minimálne rok (bez započítania palív) klesli v 14-týždňovom období do 3. januára tohto roka medziročne o 1,7 %. To predstavuje lepší výsledok, než očakávali analytici, ktorí počítali s poklesom tržieb o 2,5 % až 4,4 %. Pokles tržieb bol miernejší aj v porovnaní s 2. kvartálom obchodného roka, keď klesli o 2,8 %. Celkové tržby reťazca Sainsbury bez započítania palív zaznamenali v 3. štvrťroku 2014/2015 pokles o 0,4 %.
Spoločnosť zároveň uviedla, že vyhliadky na záver súčasného obchodného roka sú aj naďalej neisté, keďže obchodné prostredie zostáva zložité. „Vzhľadom na pokračujúcu neistotu na trhu očakávame, že vývoj tržieb z obchodov otvorených viac než rok bude vo 4. kvartáli zhruba rovnaký ako v 1. polroku,“ oznámila spoločnosť. V 1. polroku 2014/2015 zaznamenali spomínané tržby bez započítania palív pokles o 2,1 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy