Vydavateľstvo Fragment sa stalo súčasťou skupiny Albatros media

Akvizíciou by podľa dostupných informácií mal spoločnosti Albatros Media vzrásť konsolidovaný ročný obrat na približne 600 miliónov českých korún.

Spoločnosť Albatros Media, a.s., kúpila 100-percentný podiel vo vydavateľstve Fragment, ktoré pôsobí na Slovensku a v Českej republike. Ako informovala v utorok firma, predmetom akvizície bola česká spoločnosť Nakladatelství Fragment, s.r.o. a slovenské Vydavateľstvo Fragment, s.r.o. Výšku investície však strany nezverejnili. Vďaka akvizícii by mal spoločnosti Albatros Media vzrásť konsolidovaný ročný obrat na približne 600 miliónov CZK. Podľa slov generálneho riaditeľa Albatros Media Václava Kadleca, pôvodní vlastníci vydavateľstva Fragment, Jan Eisler a Pavel Nýč, budú so skupinou spolupracovať.

Vydavateľstvo Fragment sa zameriava na pôvodné i prevzaté tituly hlavne z oblasti populárno-náučnej literatúry, beletrie pre deti a mládež a leporel pre najmenších. Vydáva aj doplnkové učebnice, slovníky a turistických sprievodcov. Nemalá časť produkcie je venovaná i populárno-náučnej literatúre a beletrii pre dospelých čitateľov. Prostredníctvom svojho Knižného klubu Fragment ponúka svoju produkciu priamo čitateľom v materských a základných školách v celej ČR a SR.

Spoločnosť Albatros Media dosiahla v minulom roku tržby vo výške zhruba 450 miliónov CZK. Jej produkcia pokrýva viac ako 13 % vydavateľského trhu v ČR. Okrem dvanástich samostatných vydavateľstiev (Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, CPress, Computer Press, BizBooks, Edika, Management Press, B4U Publishing a Fragment) vlastní Albatros Media tiež väčšinový podiel v spoločnosti s elektronickými knihami eReading.cz a vydáva knihy v rámci partnerského projektu Edice České televize.

(1 EUR = 27,565 CZK)

Súvisiace články

Aktuálne správy