Sociálne poisťovne SR a Maďarska budú radiť poistencom

Sociálna poisťovňa (SP) v spolupráci s maďarskou dôchodkovou poisťovňou ONYF pripravuje Medzinárodný poradenský deň, ktorý sa uskutoční 19. novembra 2014 v Nových Zámkoch.
Na podujatí môžu poistenci a poberatelia dôchodkových dávok, ktorí pracujú alebo pracovali v Slovenskej republike alebo v Maďarskej republike a získali doby poistenia podľa slovenských alebo maďarských právnych predpisov, pri osobných konzultáciách s odborníkmi z oboch poisťovní vyriešiť svoje dôchodkové záležitosti.
Medzinárodný poradenský deň sa uskutoční v pobočke Sociálnej poisťovne v Nových Zámkoch, Nám. G. Széchényiho, od 9.00 h do 16.00 h. Záujemcovia o účasť sa môžu prihlásiť na telefónnom čísle +421 90617 3211, faxovom čísle +421 90617 3248 alebo na e-mailovej adrese nikola.sutovska@socpoist.sk.
Pri dohodnutí termínu je potrebné okrem konkrétnej požiadavky, ktorá bude predmetom poradenstva, uviesť tiež relevantné osobné údaje ako svoje meno, priezvisko, dátum a miesto narodenia i rodné číslo. V prípade, že ide o pozostalostnú dávku, treba uviesť aj údaje o zomrelom poistencovi. SP odporúča, aby si účastníci okrem osobných dokladov priniesli tiež podklady týkajúce sa ich dôchodkového poistenia.
V dňoch 11. a 12. novembra 2014 sa konajú Medzinárodné poradenské dni v Nitre. Organizuje ich Sociálna poisťovňa v spolupráci s nemeckou Dôchodkovou poisťovňou Deutsche Rentenversicherung a rakúskou Dôchodkovou poisťovňou PV a Poisťovňou pre živnostníkov SVA, a to pre tých, ktorí pracovali v Rakúsku a Nemecku.
TASR informovala Sociálna poisťovňa.

Súvisiace články

Aktuálne správy