Spoločnosť Cessi začala vyrábať cestoviny na novej linke

Do rozšírenia výroby cestovín a modernizácie pekárne investovali celkovo 6,2 milióna eur, z čoho 3,9 milióna eur stála nová technológia, na ktorú získal investor dotáciu z eurofondov vo výške 50 percent.

Spoločnosť MOF Holding, a. s. vo štvrtok predstavila novú investíciu v podniku MPC Cessi, a. s. v Spišskej Novej Vsi. Ako na tlačovej besede informoval generálny riaditeľ MPC Cessi Peter Babjak, do rozšírenia výroby cestovín a modernizácie pekárne investovali celkovo 6,2 milióna eur, z čoho až 3,9 milióna eur stála nová technológia, na ktorú získal investor dotáciu z eurofondov vo výške 50 percent.

S nábehom cestovinárne a pekárne na plný výkon tu nájde prácu do sto ľudí. V súčasnosti Cessi zamestnáva 270 ľudí. Pekáreň má začať vyrábať v polovici decembra. Spoločnosť Cessi uviedla do prevádzky novú výrobňu viacvaječných cestovín. „Je unikátna tým, že ako jediná na Slovensku používa vo výrobe čerstvé vajíčka a nie sušenú vaječnú zmes. Umožňuje vyrábať cestoviny s rôznym obsahom vajíčka až po osemvaječné, pričom cestoviny môžu mať až dvanásť rôznych tvarov, vrátane tzv. gágorikov, ktoré sú typické pre Gemer a južné Slovensko,“ povedal Babjak. Zároveň dodal, že verí v rozbehnutie produkcie vajíčok, lebo pri produkcii cestovín, ktorú spoločnosť očakáva v najbližších mesiacoch, potrebuje mesačne okolo 400 000 vajíčok.

Nová linka na výrobu cestovín bola vyrobená v Taliansku podľa požiadaviek Cessi. Spoločnosť má ambíciu stať sa dôležitým hráčom na trhu s cestovinami v strednej Európe v segmente cestovín z čerstvých vajec. Babjak uviedol, že až 50 percent zo zvýšenej výrobnej kapacity o tri až štyri tisíc ton cestovín ročne bude smerovať do zahraničia, najmä na maďarský a poľský trh, ale aj do iných krajín. Druhú polovicu produkcie chcú umiestniť na slovenskom trhu.

Spoločnosť MPC Cessi, a. s. so sídlom v Spišskej Novej Vsi vznikla v roku 1992, pričom svoj súčasný názov používa od júla 2007. Dovtedy vystupovala pod obchodným menom Mlynsko-pekárenský a cestovinársky kombinát. Podnik tvoria výrobné závody cestovináreň, pekáreň s cukrárňou a mlyn.

Agentúra SITA vydá k správe zvukovú správu.

Súvisiace články

Aktuálne správy