Na konferencii Judgment Day sa diskutuje o trendoch informačnej bezpečnosti

Až 41 % slovenských IT manažérov a špecialistov považuje za prioritu na nasledujúce obdobie zvýšenie úrovne bezpečnosti IT. Bezpečnosť informačných technológií v organizáciách bola hlavnou témou dnešnej konferencie Judgement Day. Podujatie už po deviaty raz zorganizovala spoločnosť Tempest.
„Kybernetická bezpečnosť sa stala témou číslo jeden na zozname vlád a firiem po celom svete. Zapojenie manažmentu a nastavenie procesov v organizáciách je čoraz dôležitejšou súčasťou ochrany pred bezpečnostnými hrozbami,“ povedal na konferencii Marco Gercke, expert na elektronickú kriminalitu, poradca Rady Európy, EÚ a OSN. Podľa prezentovaných informácií počet malware útokov v posledných rokoch vzrástol o viac ako 600 % a denne je generovaných 450.000 nových potenciálne nebezpečných súborov či 30.000 nových nebezpečných URL adries.
Expert priblížil vyše 120 manažérom nielen bezpečnostné odporúčania pre IT manažérov vo firmách, ale aj spôsoby ako riadiť bezpečnostné riziká a zainteresovať top manažment organizácií do problematiky kybernetickej bezpečnosti.
Prítomní odborníci diskutovali okrem iného aj o kybernetickej bezpečnosti, bezpečnosti mobilných zariadení, cloudu a nástrahách sociálneho inžinierstva, ktoré sa čoraz častejšie využíva v kybernetickom zločine ako nástroj na získanie citlivých dát a informácií.

Súvisiace články

Aktuálne správy