Forbes: Najbohatším Slovákom zostal Babiš

, ČTK Foto: SITA

Český minister financií Andrej Babiš, ktorý sa narodil v Bratislave, si podľa časopisu Forbes udržal pozíciu najbohatšieho Slováka. Babiš ako majiteľ skupiny Agrofert a šéf politického hnutia ANO disponuje podľa najnovšieho vydania slovenskej edície časopisu majetkom v hodnote 2,04 miliardy eur. Vlani to bolo 1,54 miliardy eur.

V porovnaní s vlaňajškom nedošlo v hodnotení najbohatších Slovákov k zmene ani na ďalších dvoch miestach. Za Babišom sa udržal Ivan Chrenko z developerskej spoločnosti HB Reavis, ktorá podniká nielen na Slovensku, ale aj v Česku a v ďalších krajinách. Chrenkov majetok časopis odhadol na 650 miliónov eur. Za ním skončil spolumajiteľ finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák s majetkom za pol miliardy eur.

Hodnotu majetku desiatich najbohatších Slovákov Forbes odhadol na 5,6 miliardy eur. "Oproti minulému roku sa majetok hornej slovenskom desiatky zvýšil o takmer pätinu. Hlavným dôvodom je, že Agrofertu Andreja Babiša sa darí, ale nezaostávajú ani ostatné spoločnosti," uviedol šéfredaktor časopisu Forbes Slovensko Juraj Porubský.

Do prvej desiatky najbohatších Slovákov sa dostali tiež spoluzakladateľ Penty Martin Kúšik, ktorý finančnú skupinu opustil, ďalej zástupcovia finančnej skupiny J&T Jozef a Patrik Tkáč a Ivan Jakabovič, ako aj zakladatelia antivírusovej spoločnosti Eset Miroslav Trnka, Peter Paško a Rudolf Hrubý. Rebríček uzavrel Viliam Pančík z HB Reavis.

Súvisiace články

Aktuálne správy