HB Reavis dostal na administratívny komplex v Prahe 51 miliónov od VÚB

Všeobecná úverová banka (VÚB) poskytla developérskej spoločnosti HB Reavis úver v hodnote 51 miliónov eur na stavbu administratívneho komplexu Metronom Business Center v Prahe. Financovanie potrvá do januára 2021.
Pražský administratívny komplex sa nachádza priamo na stanici metra Nové Butovice a už v 1. štvrťroku 2015 by mal ponúknuť 31.199 štvorcových metrov (m2) kancelárskych plôch a 2135 m2 maloobchodných priestorov.
O financovanie projektu bol podľa developéra veľký záujem, ponuku dalo šesť bánk z Česka a Slovenska. Víťazná VÚB mu poskytla nadštandardné podmienky na čerpanie úveru v priebehu stavebnej fázy.
„Hoci je kontrakt na financovanie Metronom Business Center prvým spoločným zahraničným financovaním banky a skupiny HB Reavis v takomto nastavení, už dnes vidíme ďalší potenciál rozvoja našich aktivít a pracujeme na ďalších projektoch,“ povedal člen predstavenstva a riaditeľ úseku firemného bankovníctva VÚB Jozef Kausich.
HB Reavis pokračuje v rozširovaní svojich aktivít v Česku a v strednej Európe. Postupné uvoľňovanie úverových podmienok bánk na financovanie projektov od developérov víta, pretože výrazne napomáhajú oživeniu a stabilizácii realitného trhu.

Súvisiace články

Aktuálne správy