Aj po smrti dokážu zarobiť milióny, kto najviac?

, ČTK Foto: SITA

Časopis Forbes zostavil rebríček najlepšie zarábajúcich mŕtvych celebrít podľa údajov právnych firiem a licenčných spoločností a na základe analýzy výkazov o posmrtných príjmoch.

Druhý rok po sebe sa zaradil do čela rebríčku najlepšie zarábajúcich mŕtvych celebrít Michael Jackson, americká popová ikona, ktorá odišla z tohto sveta v roku 2009. Nahrávky Jacksonových piesní v roku 2013 zarobili odhadovaných 140 miliónov dolárov.

Za Jacksonom sa umiestnil spevák Elvis Presley s 55 miliónmi dolárov. "Len málo celebrít dokázalo lepšie ako Michael Jackson, že finančný život môže existovať aj po fyzickej smrti," komentoval Forbes novo zostavený rebríček.

Jackson bol prvý aj vlani, v roku 2012 ho predbehla americká herečka Elisabeth Taylorová. Tá skončila tento rok štvrtá s 25 miliónmi dolárov pred spevákom Bobom Marleym s 20 miliónmi dolárov. Taylorová zomrela v roku 2011, Marley podľahol v roku 1981 v 36 rokoch rakovine.

Prvenstvo tento rok Jacksonovi prinieslo najmä druhý posmrtný album Xscape vydaný vlani. Bilanciu vylepšili aj dve show kanadského súboru Cirque du Soleil s Jacksonovou hudbou.

Súvisiace články

Aktuálne správy