Prebytok bežného účtu platobnej bilancie eurozóny v júli mierne vzrástol

Prebytok bežného účtu platobnej bilancie eurozóny zaznamenal v júli oproti predchádzajúcemu mesiacu mierny rast. Ukázali to dnes zverejnené údaje Európskej centrálnej banky (ECB). Informoval o tom portál RTTNews.
Ako uviedla ECB, prebytok bežného účtu platobnej bilancie na sezónne upravenej báze vzrástol v júli na 18,7 miliardy eur z 18,6 miliardy eur v júni. Pod výsledok sa podpísal fakt, že prebytok v obchode s tovarom výrazne klesol, zatiaľ čo prebytok v obchode so službami sa zasa zvýšil. Čo sa týka bilancie príjmov, prebytok oproti júnu klesol, na druhej strane klesol aj deficit v bilancii bežných transferov.
Prebytok v obchode s tovarom klesol v júli na 10,7 miliardy eur z júnovej úrovne 16 miliárd eur a prebytok v bilancii služieb vzrástol na 12,8 miliardy eur z 8,6 miliardy eur v júni.
Prebytok v bilancii príjmov zaznamenal pokles na 3,6 miliardy zo 4,8 miliardy eur, zatiaľ čo deficit v bilancii bežných transferov, ktorý v júni dosiahol 10,8 miliardy eur, sa v júli znížil na 8,5 miliardy eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy