Skupina HB Reavis predala v ČR budovu za viac ako 50 mil. eur

Medzinárodná developerská skupina HB Reavis predala administratívnu budovu River Garden I na pražskom Karlíne Prvému realitnému fondu (PRF), spravovanému spoločnosťou IAD Investments. Ako v pondelok informovala skupina, hodnota transakcie presiahla 50 miliónov eur. Podľa zverejnených informácií sa výnos pohybuje mierne nad 6,5 %.

Kancelárska budova River Garden I bola dokončená v roku 2012 a ponúka približne 19,5 tis. metrov štvorcových prenajímateľnej plochy. “S radosťou môžeme oznámiť prvý predaj nášho projektu v Českej republike. Transakcia potvrdzuje, že záujem investorov o naše projekty presahuje hranice Slovenska a rozširuje sa aj na realitné trhy iných krajín,” uviedol riaditeľ pre investičný manažment a predaj skupiny HB Reavis Marián Herman.

Skupina za posledný rok predala niekoľko ďalších komerčných nehnuteľností, ako napríklad Apollo Business Center IV a City Business Center III – IV v Bratislave a obchodné centrum Aupark v Žiline, pričom za uplynulé tri roky hodnota predaných komerčných nehnuteľností presiahla pol miliardy eur.

Medzinárodná developerská skupina HB Reavis vznikla v roku 1993 v Bratislave. Pôsobí na trhoch strednej a východnej Európy, vo Veľkej Británii a v Turecku. Spoločnosť realizovala celkovo 750 tis. metrov štvorcových kancelárií, obchodných a zábavných centier či logistických nehnuteľností. Ďalších 875 tis. metrov štvorcových je vo fáze plánovania, alebo povoľovania výstavby. Vlastný kapitál spoločnosti dosahuje 860 miliónov eur, kým aktíva spoločnosti boli k 31. decembru minulého roka ocenené na 1,53 miliardy eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy