ThyssenKrupp zvýši rentabilitu výroby, aby mohol vyplácať dividendy

Oceliarsky a strojársky koncern ThyssenKrupp chce v nasledujúcich rokoch výrazne zvýšiť svoj prevádzkový zisk. Informuje DPA s odvolaním sa na dnešnú správu denníka Handelsblatt.
V tomto hospodárskom roku má koncernu pred odvedením daní a zaplatením úrokov zostať zisk 1,2 miliardy eur. V blízkej budúcnosti by mal jeho prevádzkový zisk vzrásť o 100 %.
Tento jeho rast je nevyhnutný, aby mohol koncern znovu vyplácať dividendy. Súčasne vzostup rentability jeho výroby je predpokladom, aby sa obnovila jeho finančná sila a mohol nakupovať nové výrobné kapacity, ktoré sú vhodné do koncepcie jeho ďalšieho rozvoja.
Vedenie koncernu sa rozhodlo rušiť nerentabilné podnikateľské aktivity a robiť aj ďalšie nevyhnutné úsporné opatrenia. Plánuje predať divíziu pohyblivých schodov a predaj lodeníc, v ktorých sa stavajú ponorky.
Informácie o zámeroch vedenia koncernu zvýšili hodnotu jeho akcií na burze vo Frankfurte nad Mohanom o takmer 2 %. V hlavnom nemeckom akciovom indexe DAX dosiahli dnes predpoludním najvyšší vzostup.

Súvisiace články

Aktuálne správy