Miera nezamestnanosti v Grécku v máji mierne klesla

Miera nezamestnanosti v Grécku v máji podľa očakávania mierne klesla po tom, ako tri mesiace v rade stagnovala. Informovala o tom agentúra RTTNews na základe údajov, ktoré dnes zverejnil grécky štatistický úrad Elstat.
Presnejšie, miera nezamestnanosti v Grécku sa v máji 2014 znížila na 27,2 % z predchádzajúcej úrovne 27,3 %, na ktorej sa držala tri mesiace – v apríli, v marci a vo februári. Potvrdil sa tak rýchly odhad, ktorý signalizoval, že májová nezamestnanosť v zadlženej krajine sa mierne zníži a dosiahne rovnakú úroveň ako v januári.
No v porovnaní s mierou nezamestnanosti v eurozóne, ktorá v júni dosiahla 11,5 % a v máji 11,6 %, je nezamestnanosť v Grécku stále viac než dvojnásobne vyššia.
Dobrou správou však je, že miera nezamestnanosti mladých ľudí vo veku od 15 do 24 rokov sa v prípade Grécka v máji znížila na 53,1 % z 59,6 % v rovnakom mesiaci minulého roka 2013.
Podľa údajov štatistického úradu Grécke evidovalo v máji 1,30 milióna nezamestnaných, rovnako ako v apríli, ale v medziročnom porovnaní sa ich počet znížil o 2,9 %. Krajina má celkovo približne 11 miliónov obyvateľov.

Súvisiace články

Aktuálne správy