Spoločnosť KBC vykázala čistý zisk 287 mil. eur

Belgická finančná skupina KBC zaznamenala v druhom kvartáli tohto roku upravený čistý zisk vo výške 287 mil. eur, kým analytici očakávali, že bude vo výške 241 mil. eur

Belgická finančná skupina KBC zaznamenala v druhom kvartáli tohto roku upravený čistý zisk vo výške 287 mil. eur. V období medzi januárom a marcom tohto roku bol tento zisk vo výške vo výške 387 mil. eur. V druhom štvrťroku 2013 sa upravený čistý zisk spoločnosti dostal na úroveň 485 mil. eur.

Výsledok z druhého kvartálu tohto roku bol priaznivejší, než predpokladali analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters. Tí počítali so sumou 241 mld. eur. Pod výsledky spoločnosti KBC sa podpísali vyššie čisté zisky z úrokov a nárast vkladov a taktiež úverov. Spoločnosť však nepriaznivo ovplyvnila nová daň na retailové úvery, ktorú zaviedlo Maďarsko.

Do skupiny KBC patrí slovenská ČSOB banka, pričom belgická skupina vlastní v slovenskej banke 100-percentný podiel na hlasovacích právach. ČSOB banka do konca roka 2007 pôsobila na Slovensku ako pobočka zahraničnej banky. Od 1. januára 2008 sa stala samostatnou akciovou spoločnosťou s vlastným predstavenstvom.

Súvisiace články

Aktuálne správy