Spoločnosť Ryanair zlepšila celoročnú prognózu zisku

Za celý hospodársky rok by írsky prepravca mal zaznamenať zisk vo výške od 620 mil. eur do 650 mil. eur. V období od apríla do júna tohto roku spoločnosť Ryanair zaznamenala medziročný nárast čistého zisku o 152 % na 197 mil. eur.

Spoločnosť Ryanair v pondelok zlepšila celoročnú prognózu zisku v tomto hospodárskom roku. Ten sa končí v marci 2015. Za celý rok by írsky prepravca mal zaznamenať zisk vo výške od 620 mil. eur do 650 mil. eur. Pôvodné odhady počítali so ziskom vo výške od 580 mil. eur do 620 mil. eur.

V období od apríla do júna tohto roku spoločnosť Ryanair zaznamenala medziročný nárast čistého zisku o 152 %. V tomto období spoločnosť dosiahla čistý zisk po zdanení vo výške 197 mil. eur. Analytici vo svojej prognóze počítali so ziskom vo výške 157 mil. eur. V rovnakom období predchádzajúceho roku bol zisk spoločnosti vo výške 78 mil. eur.

Spoločnosť Ryanair je najväčšou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v Európe a zabezpečuje aj pravidelné linkové medzinárodné spojenia so Slovenskom.

Súvisiace články

Aktuálne správy