SSC chystá obnovu cesty v Námestove za 7 mil. eur

Dôvodom pripravovanej rekonštrukcie cesty I/78 v Námestove je kapacitne nevyhovujúci profil komunikácie a usmernenie dopravy pri autobusovej stanici a parkovisku pri Obchodnom dome Terno.

Slovenská správa ciest (SSC) pripravuje rekonštrukciu cesty I/78 v Námestove predbežne za 7,095 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Dôvodom je kapacitne nevyhovujúci profil komunikácie a usmernenie dopravy pri autobusovej stanici a parkovisku pri Obchodnom dome Terno.

Správa ciest plánuje súťaž vyhlásiť v najbližšom čase s tým, že práce by mali trvať štyri mesiace od zadania zákazky. Projekt chce financovať s využitím peňazí Európskej únie v rámci Operačného programu Integrovaná infraštruktúra už v novom programovom období 2014 až 2020.

Slovenská správa ciest je samostatná rozpočtová organizácia zriadená ministerstvom dopravy k 1. januáru 1996. Spravuje takmer 3 500 kilometrov ciest I. triedy, jej generálne riaditeľstvo je v Bratislave, štyri regionálne organizačné zložky Investičná výstavba a správa ciest majú zastúpenie v Bratislave, Banskej Bystrici, Žiline a Košiciach.

Súvisiace články

Aktuálne správy