Zisk Ericssonu v 2. kvartáli vzrástol o 76 %

Švédsky výrobca telekomunikačných zariadení Ericsson v 2. kvartáli 2014 prekvapil analytikov lepšími výsledkami, ako mu predpovedali, aj keď jeho tržby klesli. Vďačí za to kontraktom v Číne a na Blízkom východe. Informovali o tom agentúry AP a Bloomberg.
Z hospodárskych výsledkov koncernu vyplýva, že jeho čistý zisk sa za tri mesiace do konca júna zvýšil o 76 % na 2,7 miliardy švédskych korún (291,99 milióna eur) z 1,47 miliardy SEK v druhom kvartáli 2013. Analytici, ktorých oslovila agentúra Bloomberg, predpovedali Ericssonu zisk v priemere 2,13 miliardy SEK.
Tržby spoločnosti v sledovanom období mierne klesli na 54,8 miliardy SEK z 55,3 miliardy SEK v 2. štvrťroku 2013, analytici však očakávali, že sa znížia na 52,5 miliardy SEK.
Hrubá marža, ktorá je kľúčovým ukazovateľom ziskovosti firmy, v sledovanom období vzrástla o 4 % na 36,4 %.
Švédska firma, ktorá je lídrom na trhu moderných bezdrôtových technológií, zaznamenala v Severnej Amerike, kde generuje zhruba 25 % svojho obratu, v 2. kvartáli pokles tržieb o 1 %. To je ale lepší výsledok, ako v prvých troch mesiacoch roka, keď sa jej tržby v regióne prepadli medziročne o 23 %.
Na druhej strane v Indii dosiahol Ericsson v 2. kvartáli nárast tržieb o 29 %, na Blízkom východe o 13 % a aj odbyt bezdrôtových sietí štvrtej generácie v Číne pomohol spoločnosti dosiahnuť vyššie, ako očakávané výsledky.

Súvisiace články

Aktuálne správy