Zamestnanci VW Slovakia nastupujú 21. júla na celozávodnú dovolenku

Zamestnanci spoločnosti Volkswagen Slovakia (VW SK) nastúpia 21. júla na celozávodnú dovolenku. Produkcia sa znova spustí 11. augusta 2014. Informoval o tom hovorca spoločnosti Vladimír Machalík.
Počas pokoja vo výrobe firma zrealizuje množstvo technologických a stavebných činností. Viac ako 1000 zamestnancov VW SK a dodávateľských firiem bude realizovať 130 technologických a stavebných úprav v celom areáli závodu. Jedno z dvoch ucelených nevýrobných období roku spoločnosť naplno využije na modernizácie, ktoré nie je možné uskutočniť počas prebiehajúcej prevádzky.
Tradičný pokoj vo výrobe VW SK využije aj na komplexnú údržbu a kontrolu zariadení. Tie totiž nie je možné vykonať počas nepretržitej prevádzky sedem dní v týždni v produkcii SUV ani počas 3-zmennej prevádzky vo výrobe mestských vozidiel New Small Family. Inštalácie technológií v novej karosárni budú pokračovať aj počas celozávodnej dovolenky.
Volkswagen Slovakia pôsobí na Slovensku už viac ako 23 rokov, pričom od roku 1991 vyrobil viac ako 3 milióny vozidiel. Patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku. Zamestnáva viac ako 9400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, ŠKODA Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky, v Martine komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska.

Súvisiace články

Aktuálne správy