UniCredit plánuje v Taliansku do roku 2018 investovať 1,5 miliardy eur

UniCredit chce do roku 2018 investovať v Taliansku 1,5 miliardy eur. Okrem toho plánuje v krajine prijať 1500 nových zamestnancov. Informovala o tom agentúra APA.
„V tomto období chceme poskytnúť nové úvery v hodnote 120 miliárd eur,“ uviedol šéf talianskej banky Federico Ghizzoni v rozhovore pre denník Il Messaggero. „UniCredit sa zaviazala, že bude za veľmi výhodných podmienok (4 % až 4,5 %) financovať firmy, ktoré nám predložia nové investičné plány. Bohužiaľ, nie je veľa firiem, ktoré nás žiadajú o financovanie skutočných priemyselných projektov, ktoré jediné môžu v Taliansku vytvoriť nové pracovné miesta,“ zdôraznil Ghizzoni.
Podľa šéfa UniCredit sa v talianskej ekonomike ukazujú jasné signály oživenia. Banka v posledných mesiacoch poskytla o 250 % viac úverov na bývanie než v rovnakom období vlani. Ghizzoni požaduje od talianskej vlády, aby znížila daňové zaťaženie úverových inštitútov. „Talianske banky sú v celoeurópskom meradle vystavené najväčšej daňovej záťaži,“ dodal Ghizzoni.

Súvisiace články

Aktuálne správy