Eurovia vybuduje v Lemešanoch kanalizáciu za 2 mil. eur

Spoločnosť Eurovia SK získala zákazku na stavbu tlakovej kanalizácie v obci Lemešany s jej napojením na čističku vo verejnej súťaži spomedzi šiestich uchádzačov.

Stavebná spoločnosť Eurovia SK, a.s. Košice uspela vo verejnej súťaži na výstavbu tlakovej kanalizácie s jej napojením na čističku v obci Lemešany v okrese Prešov. Stavebné práce sa zaviazala uskutočniť za 2,022 mil. eur vrátane dane z pridanej hodnoty, pričom predpokladaná cena bola 2,734 mil. eur bez dane. Ako vyplýva z informácií zverejnených vo Vestníku verejného obstarávania, v tendri predložili ponuky šiesti uchádzači.

Súťaž na výstavbu kanalizácie v Lemešanoch sa začala ešte vlani v júli s tým, že zmluva s vybraným zhotoviteľom stavby má trvať dva roky. Projekt by mal byť podľa zámeru financovaný z vlastných prostriedkov obce a pridelených dotácií. Verejné obstarávanie pre obec Lemešany zabezpečovala prešovská firma Tenderteam, s.r.o.

Spoločnosť Eurovia SK, a. s. je zapísaná v Obchodnom registri SR od mája 1992. Pod názvom Eurovia – Cesty, a. s. fungovala od júla 2005, po fúzii podnikov Cestné stavby, a. s. Košice a Slov-via, a. s. Poprad. Súčasné obchodné meno má od 16. decembra 2009. Eurovia SK eviduje základné imanie 14,217 mil. eur, jej majoritným akcionárom je stavebná skupina Eurovia CS. Spoločnosť stavia na skúsenostiach a technologickom vybavení francúzskej skupiny Eurovia, patriacej do nadnárodného koncesno-stavebného koncernu Vinci.

Súvisiace články

Aktuálne správy